Me sa dihet kokrra e kafes si frut ne habitatin e vete eshte e njome, qe eshte absolutusht e kundarta e asaj qe kokrra e kafes se pjekur perceptohet sot, te cilen perfundimisht neve e konsumojm, e shijojm dhe me tendence perfitojm nga permbajtja qe ká, kofeina.
Nuk do ishte e re asgje nese do te mundonim te themi sot dicka rreth pop kultures qe eshte ndetuar per dhe rreth kafes, caffé epresso, caffé macchiato, caffé k'sjo kafe asoj (plus uje i tharet me gote te vogel, qe tanime nuk e sherbejn lokalet sepse o shtrejtu jeta, po ka vetem uje çeshme, uje komunal), ani, ato kerkesat nga klientet plot autoritet ndaj kamarierit: "per mua nje ekspeso", "njo t'shkurt", "njo t'gjat", "makiato me tomel t'fohet", "mú makiato pa shkùm", "shtàdhëtçé!!!", ... sa e sa stile, sa qefe!!!?
Legjenda thot se ne origjin kafeja vjen ne shprehje 'aksidemtalisht'. Pershkruhet rasti kur nje bari ka ndezur zjar me bimen e kafes dhe supozohet se, kur kokrra e kafes arrin ne fazen e pjekjes dhe me vone djegejes, leshon aromen e kendeshme te saj tipike sic e njohim sot, dhe e gjith tjetra eshte evuluim i legjendes qe shenon histori.
Kesi soj besoj shume gjera dhe trende kane evuluar. Kesi soj Zoti me Urtesin e Ati Absolute njeriut ia ka prezentuar diturin dhe i ka zbrtit furnizimin ne toke dhe e ka lene ne vullnetin e lire te njeriut, qe njeriu kenaqet me miresit dhe ta njeh kete Furnizues! I eshte lene njeriut te vendos vete a do te jete falemenderues, a do te jete njohes ose mosmirenjohes! Sa e urte, sa Meshirues Meshirberes!
Teni ti vete mund te vendosish cka do te bejsh (cka do mendojsh) kur shijon miresit tjera dhe furnizimet pa fund qe perjeton dhe shijon sot.
A duhani!?
No comments:
Post a Comment